Blog

HERRADURA

04.09.2010 11:33

 

 

 

Společnost Herradura se zabývá výrobou tequil již od roku 1870, kdy koupil její zakladatel Feliciano Romo pozemky v Amatitanu a kdy byla postavena snad vůbec nejkrásnější destilerie v Mexiku, Hacienda San José del Refugio. Zde se vyráběly tequily té nejvyšší kvality, díky které se Tequila Herradura těší tak velké oblibě. A v čem že je tequila Herradura lepší než jiné tequily na trhu? Jednoznačně díky nenapodobitelné chuti získané díky poctivé práci a dodržování léty ověřených neměnných zásad při výrobě tequily tradičním způsobem, které se dají shrnout do několika základních bodů.

1. Společnost Herradura vlastní 4500 ha polí a na dalších 3500 má uzavřené smlouvy. To znamená, že jako jediná v Mexiku není závislá na pohyblivých cenách a kvalitě vykupovaných modrých agave, tedy rostlin, ze kterých se vyrábí tequila. Sama jich totiž vlastní kolem 25 milionů!

2. Společnost Herradura jako jedna z mála velkých destilerií nepoužívá k uvaření agave velkých nerezových „papiňáků“, které jsou schopny za obrovského tlaku páry uvařit agave se značnou úsporou času, ale cihlových parních pecí se dřevěnými dveřmi. Agave se zde vaří pomalu, 24-26 hodin, aby nejlépe propůjčovalo aroma výslednému produktu.

3. Při fermentaci, což je vlastně kvašení šťáv získaných mletím uvařeného agave, se zde snad jako v jediné destilerii nepoužívá žádných urychlovačů tohoto procesu.

4. Destiluje se 2× na nejmodernějších destilačních zařízeních. Při první destilaci probíhá filtrace a při druhé získává finální produkt potřebné aroma. Díky těmto základním bodům neztrácejí výrobky společnosti Herradura to nejdůležitější, co má tequila obsahovat, tedy intenzivní chuť agave. Výrobní postup je sice pomalejší, ale výsledky jsou o poznání lepší než u konkurence, a tak se potomci zakladatelů této legendární destilerie mohou těšit z toho, že dosahují tak skvělých výsledků.